European Funds European Union

Lampy bakteriobójcze w kuchni

« Przejdź do listy artykułów

Czym jest HORECA?

To popularne określenie oznacza szeroko pojętą branżę hotelarską i gastronomiczną. Akronim można rozwinąć jako Hotel, Restaurants, Catering (Cafe). Pierwotnie ten skrót był kojarzony z organizacją restauratorów i hotelarzy, którzy zjednoczyli się aby bronić swoich praw. Jednak z czasem wszedł do codziennego języka i rozpowszechnił się do tego stopnia, że obecnie organizowane są wielkie targi, konferencje i zjazdy hotelarzy, które zawierają go w swoich nazwach. Przykładem takiej imprezy jest HORECA EXPO.

Jedną z najważniejszych rzeczy dotyczącą sektora hoteli i lokali gastronomicznych jest jakość świadczonych usług. Aby była jak najwyższa hotelarze i restauratorzy koncentrują swoje wysiłki oraz starania w strategicznym miejscu, którym jest… kuchnia. To serce każdego lokalu serwującego jedzenie, od skromnej burgerowni celującej w młodszą klientelę, po restauracje specjalizujące się w fine dining i goszczące wytrawnych smakoszy. Również w hotelach, kawiarniach, klubach czy innych lokalach tego typu można wskazać na strategiczną rolę kuchni. Kuchnia to nie tylko pomieszczenie, to także ludzie, którzy ją prowadzą i o nią dbają. Zarządzanie lokalem gastronomicznym to sztuka, która stawia przed menedżerem wiele wyzwań. Wśród nich warto zwrócić uwagę na zdecydowanie kluczową kwestię, jaką jest zapewnienie wysokiego poziomu czystości. 

Kuchnia, tu musi być czysto.

Obecnie dostępność różnorodnych środków chemicznych do czyszczenia naczyń, zlewów, pieców etc. potrafi zadziwiać. Producenci prześcigają się w zapewnieniach, że ich wyrób doczyści nawet najbardziej zabrudzone powierzchnie. To nagromadzenie reklam i natłok informacji mogą być dezorientujące dla osób odpowiedzialnych za zaopatrzenie, zwłaszcza kiedy weźmie się pod uwagę fakt, iż sama chemia nie sprosta zapewnieniu wystarczającego poziomu czystości mikrobiologicznej powierzchni i praktycznie jest bezużyteczna jeśli chcemy dezynfekować powietrze.

Jak zatem skutecznie zadbać o czystość powietrza w kuchni, hotelu czy restauracji? Jak się bronić przed bakteriami, wirusami i grzybami, w tym pleśniami? Sposobem na skuteczne podniesienie poziomu czystości mikrobiologicznej powietrza są przepływowe lampy bakteriobójcze NBVE i GermiProtect GP4x55, które bezpiecznie dezynfekują powietrze w obecności ludzi. Fakt, że przepływowe lampy bakteriobójcze są bezpieczne dla personelu i bezwzględne dla drobnoustrojów, czyni je wyjątkowo efektywnym sposobem na czyste powietrze i użytecznym narzędziem do podnoszenia jakości usług.

Przedstawiciele branży HORECA chętnie sięgają po rozwiązania łączące bezpieczeństwo i niezawodność, dlatego lampy bakteriobójcze cieszą się coraz większym zainteresowaniem restauratorów i hotelarzy.

GermiProtect GP4x55 przemysłowa przepływowa lampa bakteriobójcza

Po więcej informacji o praktycznym zastosowaniu lamp bakteriobójczych i światła UVC w hotelowych kuchniach oraz restauracjach zapraszamy do firmy Ultraviol - kontakt telefoniczny 42 717 11 76 lub mailowy biuro@ultraviol.pl.

 

źródło: https://portalhoreca.pl/2019/02/11/czym-jest-horeca/

Obszary działania

Stacje cyfrowe
Oferta UltraViol
Przetestuj Fotovitę
Salmed 2018
Salmed 2014
Ultraviol na targach medica
European Funds European Union