European Funds European Union

Lampy bakteriobójcze do codziennego zastosowania?

« Przejdź do listy artykułów

Żyjąc w kraju, w którym możemy cieszyć się umiarkowanymi temperaturami, dajemy możliwość na zdecydowanie szybsze rozprzestrzenianie się zanieczyszczeń. Aby najlepiej poradzić sobie z czyhającym zagrożeniem, namawiamy do zapoznania się z krótkim poradnikiem prezentującym to, jak najlepiej zadbać o nasze zdrowie oraz zapewnić dłuższą przydatność do spożycia przygotowanym potrawom.

Jak najlepiej uchronić produkty spożywcze przed zakażeniem i zepsuciem

Źródło: https://pl.pinterest.com/pin/1266706123796562/

Dla dodatkowego zabezpieczenia przed przedostaniem się zakażenia do potraw, ich zepsuciem, a potem przedostaniem się bakterii do naszego organizmu, warto przestrzegać kilku zasad odpowiedniego przechowywania pożywienia. Oprócz schładzania jedzenia, które z pewnością zatrzyma rozwój drobnoustrojów, wprowadź do swoich codziennych nawyków drobne zmiany,które pozwolą na dłuższe korzystanie z artykułów przeznaczonych do jedzenia.

Jako zasadę nadrzędną, warto przyjąć odpowiednie pakowanie zakupionego jedzenia. Namawiamy tutaj do zrezygnowania z folii aluminiowej, ukochanej przez wszystkie mamy, które wykorzystują ją do pakowania drugiego śniadania dla swoich pociech, na rzecz ekologicznego papieru. Produkty spożywcze, które są zawinięte w folię szybciej się nagrzewają. Pod papierowym przykryciem dłużej pozostaną świeże.

Kolejnym sprawdzonym pomysłem jest przechowywanie jedzenia w pojemnikach próżniowych. Obecnie możemy cieszyć się ich szeroką dostępność niemal w każdych sklepach gospodarstwa domowego, osiedlowych sieciówkach, czy większych supermarketach. Dzięki odcięciu przedostawania się tlenu do tak zapakowanej potrawy, może ona przedłużyć swoją świeżość nawet pięciokrotnie.

Oczywiście wiemy, że jedzenie może popsuć się nawet zamknięte w lodówce. Na to, w jakiej kondycji będą nasze produkty, bardzo duży wpływ wywiera także to, jak poszczególne elementy są w niej ułożone. Sprawdzono, że najlepiej, jeśli na wyższych półkach ułożymy dżemy oraz wyroby mleczne, które mogą dłużej pozostać świeże, natomiast niżej warto ułożyć produkty o krótkiej trwałości oraz warzywa i owoce.

Walka z zanieczyszczeniami z marką UltraViol

Jako producent i dystrybutor zarówno sprzętu medycznego dla szpitali, jak i akcesoriów do użycia przez zakłady produkcyjne oraz osoby prywatne, zapewniamy, że doskonale radzimy sobie z dezynfekcją zarówno powietrza, jak i powierzchni płaskich. Posiadamy szeroką ofertę sprzętu do usuwania bakterii oraz zanieczyszczeń. Szczególnej uwadze polecamy zatem produkt o nazwie Lampa NBV 2x15 IP65, która przeznaczona do oczyszczania powietrza, doskonale radzi sobie także z dezynfekcją jajek oraz powietrza w procesie produkcji, będzie znakomitą odpowiedzią na bolączkę zakładów przemysłu spożywczego. Wiemy, jak bardzo ważny jest ostrożny zakup i spożywanie jajek oraz wszelkich przetworów mlecznych, szczególnie w lecie. Zakażenie salmonellą wciąż może nas dotknąć, dlatego namawiamy do większej świadomości i zastosowania działań prewencyjnych, by jak najwięcej konsumentów mogło spokojnie i bez obaw kupować i jeść wspomniane produkty.

Serdecznie zapraszamy do kontaktu! Nasza bogata i zróżnicowana oferta pozwoli Wam wybrać lampy do szybkiej dezynfekcji powietrza serii NBV, do wykorzystania również w Twoim zakładzie pracy.

Stacje cyfrowe
Przetestuj Fotovitę
Salmed 2018
Salmed 2014
Ultraviol na targach medica
European Funds European Union